Homepage   vorige menu   gastenboek e-mail

 

Tessel en Linde

Lilypie 2nd Birthday Ticker

 
   

Als je het leuk vind om af en toe een kijkje te nemen in de digitale-fotoalbums van Tessel en Linde dan kun je je hier aanmelden. Het enige wat je hoeft te doen is op de onderstaande link te klikken en je naam en
e-mailadres in te vullen:
Ja ik wil graag toegang tot de digitale foto's

Je krijgt dan voortaan bij ieder nieuw geopend album een uitnodiging gemaild.

   
 

 

29 december
Hallo lieve websitelezers, zijn jullie er nog? Ik heb een tijdje verzuimd jullie op de hoogte te houden over de ditjes en datjes in huize van Berkel. Natuurlijk kan ik met allerlei zwakke excuses op de proppen komen, maar kort gezegd: we hebben het erg druk.
Linde en Tessel verbazen ons steeds vaker. Ze lijken echt alles te begrijpen wat we zeggen. Natuulijk doen ze daarmee niet altijd wat we ze vragen en dat hoeft ook helemaal niet. Ook begrijpen we hun steeds vaker door al het brabbelen heen, wat dan ook steeds meer op nederlands gaat lijken. Zo vraagt Linde regelmatig om KOEK en dan loopt ze ook naar de deur waar ze achter liggen en Tessel kan heel goed NEEEEJ zeggen en schud dan heel overtuigend haar hoofdje. Als we gezellig liedjes aan het zingen zijn doen ze heel goed mee, vooral  "in de mane schijn.." is erg populair. Omdat ze allebei behoorlijk kunnen rondstappen hebben we het vooral buiten de deur erg druk als we besluiten om ze uit de wagen te halen, maar als we de tijd er voor kunnen nemen vinden we het wel ze goed om ze lekker meters (inmiddels bijna een kilometer bij onze laatste wandeling) te laten maken. Ook kunnen ze zelf de trap op en af en klimt Tessel zelf in en uit haar kinderstoel (dat is overigens niet altijd handig).  Verder hebben wij de sleutel van onze nieuwe woning en zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de verhuizing. Helaas ligt er in de kerstvakantie veel stil bij de nodige bedrijven, maar dat geeft ons een beetje ruimte om het rustig aan te doen in het nieuwe huis en ook af en toe met de meisjes erbij rustig er door heen te wandelen. Ze vinden het erg leuk in het nieuwe huis en rennen dan heel hard rondjes door de huiskamer (waar nu nog niets in staat en dus heel veel ruimte is). Hopelijk vinden ze strakjes hun eigen kamertjes net zo leuk. Helaas heb ik dit jaar geen kerstkaarten gestuurd door een foutje van de fotodrukker, maar we maken het strakjes goed met een leuke (al zeg ik het zelf) verhuiskaart.

11 november
Tessel en Linde zitten sinds ruim een week op een nieuw kinderdagverblijf. Een hele stap voor zowel de meisjes als voor ons. Het nieuwe kinderdagverblijf ligt schuin tegenover ons nieuwe huis waar we begin 2009 zullen gaan wonen. Omdat het voor de planning van het kinderdagverblijf handiger was, zijn de meisjes vooruitlopend op de verhuizing hier nu al begonnen. Gelukkig komt Rob hier bijna langs als hij naar zijn werk rijdt en hoeven er niet allerlei breng- en haalconstructies te worden bedacht. Linde vindt alles leuk, als er maar kindjes zijn en speelgoed. Tessel moet wel even wennen en gaat het liefst met papa mee naar het werk, maar dat kan natuurlijk niet. De juffen zeggen dat ze het verder gelukkig heel goed doet.
Inmiddels zijn de meiden echte kletskousjes aan het worden. Een koe is voortaan niet alleen nog maar een "Boe" maar ook een koe. Ook kunnen ze allebei hele torens bouwen met Duplo en deze in een rap tempo weer afbreken. Verder helpen Tessel en Linde heel goed mee met opruimen, zo geven ze de kopjes uit de vaatwasser heel goed aan zodat ik ze in de kast kan zetten en daarna doen ze de deur van de vaatwasser zelf dicht. Natuurlijk zijn er in huize van Berkel ook dingen die niet volgens plan gaan. Zo eten de meisjes 's avonds heel slecht, ondanks dat ze wel alles lijken te lusten. Gelukkig zijn we hierin niet uniek en is het een fase waar ze vast weer over heen  zullen groeien. Wel jammer hoor, als je speciaal voor hun gekookt hebt en het gaat bijna onaangeroerd weer terug naar de keuken.

8 oktober
Mijn ouders hebben mij er nog tot ver in mijn pubertijd mee "geplaagd", zo klein als ik was: kankzef (ondertiteld als: kan ik zelf). Kennelijk hebben mijn dochters dit ook in hun genen zitten. Ze willen niet meer gevoerd worden. Nee eten moet echt zelf. Dit is niet altijd handig, zeker als ze moe zijn lukt het allemaal niet zo goed. Gelukkig "helpen" de dames me na het eten met het opruimen van de troep (ze poetsen met hun slabbetje hun mond af en de tafel, helaas in willekeurige volgorde maar who cares). Om de troep enigszinds binnen de perken te houden zijn potjes eten nu definitief uit het menu geschrapt en is vast voedsel in. Ook de potjes fruit hebben een aantal weken geleden definitief plaats moeten maken voor vers fruit. Natuurlijk moest het er een keer van komen, maar ik vond potjes wel prettig, wist ik tenminste hoeveel (of beter gezegd: hoe weinig) de meisjes binnen kregen. Ze lusten bijna alles (ook belegen kaas en olijven), maar eten altijd maar een beetje. In het kader van "het gaat allemaal zo snel" hebben we dus weer een mijlpaal geplaatst. 

21 september
Het is zondag en heerlijk weer, dus we gaan zeker nog naar buiten vandaag, maar op dit moment liggen de meisjes te slapen en heb ik bedacht mijn achterstallige digitale album weer eens bij te werken. De foto's van juni en juli staan er nu bij.

20 september
Achter de schermen wordt er druk geschreven aan het verslag van de laatste vakantie, maar helaas het is nog niet af (zit nog een beetje tegen de laatste loodjes aan te hikken). Het zat er al langer aan te komen, maar de meisjes zijn nu bijna helemaal om: ze doen nog maar 1 dutje per dag. Hierdoor heb ik natuurlijk ook minder tijd voor andere zaken. Met name ook omdat zowel Tessel als Linde heel de dag door willen klimmen en klauteren en dus geen twee tellen alleen kunnen zijn. Tessel had afgelopen vrijdag zelfs zo vaak de glijbaan beklommen dat ze een gat had in haar spijkerbroek. Naast klimmen en klauteren heeft Tessel er ook een sport van gemaakt om tijdens het autorijden zichzelf los te toveren uit het bovenste deel van de vijfpuntsgordel. Niet echt veilig.
Linde krijgt twee kiezen door en dat heeft ze de afgelopen week ook wel laten horen. Gelukkig hebben we nu de vrolijke Linde weer terug en wat mij betreft mogen al die andere tanden nog wel even op zich laten wachten.
Vandaag was het een heerlijke warme dag, officieel de laatste dag van de zomer als ik me niet vergis. Min of meer per toeval kwamen wij vandaag in Schoonhoven terrecht. Hier was het feest; het was eerste rivierendag. We hebben een gezellige dag gehad. Mede dankzij ons "1000 plekken die je gezien moet hebben" boek, kwamen wij bij de watertoren van Schoonhoven uit. Deze watertoren heeft een sprookjesachtige uitstraling en wij vonden het erg leuk om hem gezien te hebben. Aan de voet van de watertoren was een speeltuin en daar hebben de meisjes heerlijk gespeeld. Kortom een gezellig zaterdag die wel iets weg had van een mini-vakantie.

2 september
We zijn net terug van een ruime week vakantie in Duitsland en we hebben genoten. Het verslag zal binnenkort als het goed is weer op de site verschijnen. We hebben het heerlijk gehad. Het weer was helaas niet echt zomers, maar gelukkig hebben we alleen de eerste dag echt regen gehad. De tijd vliegt, zeker als je vakantie hebt. De meisjes hebben zich uitstekend vermaakt. Ze zitten op dit moment allebei in de klim en klauter fase. En werkelijk alles moet beklommen worden. Bij het vakantiehuis waren verschillende tuinsets en trapjes die ontdekt moesten worden. Ook klimmen de dames zelf in de wandelwagen, doen ze een poging om zelf in de kinderstoel te klimmen en bestijgen ze zelf hun hobbelpaard. Reuze leuk om te zien. Af en toe houd ik mijn hart vast, want hun klauter partijen zien er soms wel erg gevaarlijk uit. Meestal gaat het gelukkig goed en zijn ze tot nu toe met de schrik vrijgekomen als ze vielen. En ja met vallen en opstaan zullen ze het moeten leren.

18 augustus
Lowlands is weer afgelopen en papa is weer thuis. Gelukkig maar want de meisjes begonnen papa echt te missen (en niet alleen de meisjes hoor). Gisteren-avond was Tessel erg boos en werd ze steeds weer wakker en zei ze "papa papa" en Linde die liet vanavond luidkeels weten dat papa toch echt nog even naast haar bedje moest blijven staan. Voor meisjes van 16 maanden is vier dagen ook wel erg lang!
Iedere dag moet er natuurlijk weer een hoop gespeeld worden, op dit moment is de DUPLO favoriet. Oke ze zijn nog een beetje klein om er echt leuk mee te spelen, maar ze zijn super goed in het uit-elkaar-halen van de blokjes. Toch proberen ze ook heel fanatiek om de blokjes weer aan elkaar te koppelen en....het lukt ze steeds vaker.
Af en toe denk ik er aan om ook een filmpje te maken van de meisjes. Meestal doen ze dan precies niet wat je eigenlijk wilde filmen, maar gisteren had ik geluk. Het filmpje is echt te leuk geworden. Linde die door de huiskamer loopt met een speelgoedbewaardoos en Tessel die uit diezelfde doos een speeltje probeert te pakken maar er vervolgens voorover induikelt.   

9 augustus
Ze blijven ons verrassen, elke dag weer. Zo heb ik ze afgelopen donderdag allebei om de beurt onder aan de trap gezet om te kijken hoe ver ze zouden komen. Nou heel ver...helemaal alleen klommen beide dames naar boven. Wat gaat het toch snel. Tessel die zelf haar slabbetje uit doet als ze genoeg gegeten heeft, Linde die "vroem" "vroem" zegt als ze met een autootje rijdt. Ze zijn nog zo lief, klein en schattig, tenminste als ze slapen. Als ze wakker zijn zijn ze al zo groot en kunnen ze al zoveel zelf en zijn ze gelukkig nog steeds lief en schattig, maar natuurlijk op z'n tijd ook minder lief en erg ondernemend. 

21 juli
Er is weinig nieuws te melden over de meisjes. Alles gaat z'n gangetje en dat is wel zo comfortabel. Voortaan zal ik de site ook minder vaak aanvullen, alleen als er echt iets te melden is.

23 juni
Het digitatle foto-album liep verder achter dan ik dacht, maar inmiddels ben ik weer helemaal bij. De maanden april en mei zijn toegevoegd. De vakantiefoto's uitzoeken daar had ik geen tijd meer voor, maar wat in vat zit verzuurt niet.

12 juni
Als Linde ligt nu lekker uit te rusten in haar bedje, haar tandjes leken in ieder geval nog helemaal heel, maar een dikke lip en een bult op haar voorhoofdje (naast de schaafwond van dinsdag) lijken het resultaat van haar meest recente valpartij.
wordt op haar beurt achtervolgd door -bad-hair-days-. Ze heeft hele mooie krullen, ze is netjes geknipt door de kapster (en niet door mij). Kortom alle ingredienten voor een mooie coupe lijken in huis. Maar nee, 10 juni
We zijn net terug van een heerlijke vakantie. Zodra ik in de gelegenheid ben zal ik ook zeker een verslag van deze vakantie op de site zetten.
Inmiddels zijn de meisjes echt baby af. beweegt zich super soepel overal overheen, tussendoor en onderlangs. Ze kunnen behoorlijk goed aangeven wat ze wel, en vooral ook wat ze niet willen. Op vakantie hebben we natuurlijk ietsje minder regels gehad dan thuis, maar gelukkig lijken ze eenmaal thuis toch nog best goed te luisteren.

Over twee weken gaan ze weer naar het consultatiebureau. Ik ben erg benieuwd of ze een beetje "volgens het boekje" groeien.

Ook ben ik druk bezig met het uitzoeken van de foto's en ik probeer ook het digitale album binnenkort weer een mooie update te geven. Zodra dit gelukt is zal ik dat ook weer vermelden op de site.  

27 mei
Door een kleine (zo bleek achteraf) technische storing heb ik de website al een tijdje niet meer ge-update. Gelukkig is dat probleem nu verholpen en kan ik weer vrolijk "bloggen". De meisjes zijn op zoek naar een nieuw ritme, wat vooral inhoudt: minder slaap. Gelukkig doen ze dat minder slapen vooral overdag en hebben wij over het algemeen een goede nachtrust. Na een drukke dag met ook een bezoekje aan de speeltuin en voor het eerst op de schommel, liggen de meisjes nu (het is bijna 8 uur) nog steeds met elkaar te kletsen en dat terwijl ze overdag alles bij elkaar amper een uur geslapen hebben. Erg gezellig, maar ook best wel vermoeiend.  

Linde stijgen in populairiteit. En hoewel ze super lief en leuk zijn heb ik het nu over hun namen. Zo waren hun namen in 2006 resp 5 en 94 keer geregistreerd bij de database van de kinderbijslag in 2007 werden ze resp 35 en 182 keer geregistreerd. Wil jij ook weten hoevaak "jouw" naam geregistreerd is? De meest populaire meisjesnaam van dit moment is Sophie, deze naam werd 741 keer geregistreerd.

11 mei
Moederdag! De meisjes hebben mij enorm verwend. Van allebei heb ik een zelfgemaakte ketting gehad met heel veel glitters. Omdat het zo'n mooi weer is hebben we gisteren een zwembadje gekocht voor de meisjes en dat hebben we vandaag gelijk in gebruik genomen. Ze hebben heerlijk gespetterd en gespatterd. Papa maakte foto's en ik heb gefilmd. Omdat Linde maakte daar dankbaar gebruik van door zelf te gaan staan.
6 mei
Het zonnetje schijnt en de meisjes zijn super vrolijk. Heerlijk buiten spelen op het speelkleed in het gras. Alles mag buiten. Een koekje op het speelkleed en lekker knoeien met de fles. Binnen spelen, lekker veel speelgoed en heel veel knopjes...o knopjes NEE dat mag niet. De meisjes vinden alles best, maar ik vind het buiten gezelliger en ook makkelijker. De grassprieten werken net zo goed als de spijlen van de box maar zijn minder nadrukkelijk aanwezig. De meisjes genieten van alles wat ze ondekken. De kastdeurtjes van het televisiekastje worden eindeloos ontdekt. Ook hebben ze veel lol met elkaar. Als we
die in het naburige bedje ligt en dan hebben ze de grootste lol. Zwaaien is trouwens iets waar onze kleine charmeur kan heel goed aardbeien eten, bijna zonder te knoeien. Natuurlijk kunnen ze nog veel meer, en daar komen ook dagelijks weer dingen bij. Heerlijk hoe je steeds meer interactie krijgt met de meisjes.

29 april
Afgelopen vrijdag werd ik op mijn werk gebeld door het kinderdagverblijf en dat betekent meestal niet veel goeds. Inderdaad de meisjes hadden allebei koorts en moesten worden opgehaald. Gelukkig zijn wij gezegend met een uitstekend vangnet en is het enige
probleem dat we hebben zorgen dat de opa's en oma's zich niet gepasseerd voelen als zij een keertje niet gebeld zijn omdat we voor de andere opa en oma hebben gekozen. Een andere luxe die we hebben is dat de meisjes zich meestal niet bijzonder ziek gedragen ondanks op tilt slaande thermometers. Het was de eerste keer dat de meisjes een half dagje verzuimde op het kinderdagverblijf, meestal zijn ze koortsig precies tussen de kinderdagverblijfdagen in. Ook deze keer waren de meisjes niet heel ziek, hooguit wat slaperiger en minder eetlust. Een (of in ons geval dus twee) zieke baby komt nooit goed uit, maar dit weekend was het toch iets vervelender dan gemiddeld, ik was namelijk jarig en dat "moest" toch gevierd worden. Wat taart in plaats van groente hapje, een toastje in plaats van brood heeft gelukkig voor de meisjes heel veel goed gemaakt. Zondag was het heerlijk weer en hebben we de meisjes buiten laten spelen, tenminste een poging tot. moest niet veel van de buiten grond hebben (zand en andere viezigheidjes vielen bij onze diva niet in de smaak). Daar gaan onze opvoedkundige idealen: kinderen moeten lekker buitenspelen, rennen en heerlijk vies kunnen worden. Nee hoor het lijkt erop dat onze meisjes liever over schone grond kruipen. Eens bij Swiffer informeren of ze ook babypakjes hebben..of misschien een pakje geimpregneerd met boenwas zodat ik niet ieder vlekje meer hoef weg te poetsen...

O en de Tissues zijn weer uit de kast gehaald, helaas, ze zijn niet aan te slepen....

21 april
Na een winter vol hoesten en snottebellen is eindelijk het mooie weer weer aangebroken. De meisjes vinden het heerlijk! Lekker buiten wandelen. Ik heb twee hele gave zonnebrillen gekocht. vindt de bril vooral leuk om mee te spelen. Ze heeft hem steeds binnen 2 tellen in haar handen en het is me dus ook nog niet gelukt om van VIP 13 april
De verjaardag van de meiden was een perfecte dag. De meisjes hebben genoten van alle aandacht en cadeautjes die ze kregen en niet te vergeten het gebakje. vond het geweldig leuk om haar gebakje tot 3 keer toe op de grond te gooien. Ook hun feestje op het kinderdagverblijf was helemaal top! Compleet met feestmuts en heel veel liedjes waren de meisjes een feestelijk middelpunt tussen alle andere hummeltjes. Heel leuk om bij
te zijn.

10 april

Vandaag is voor een keertje de uitkomst van een eenvoudig rekensommetje anders dan normaal, namelijk: 1 + 1 = 1. Tessel en Linde zijn vandaag 1 jaar geworden. Wat een feest. Zondag komen de Opa's en Oma's en de ooms

Tessel en Linde hebben vandaag een drukke dag. Eerst lekker ontbijten en daarna uitgebreid in bad, want een jarige job moet er natuurlijk wel netjes uit zien. Na het badje hebben we even heel de slaapkamer op z'n kop gezet door alle speelgoedjes op het kleed te leggen, want als er twee meisjes jarig zijn moeten ze het natuurlijk wel 100% naar hun zin hebben. Daarna hebben ze een heerlijk fruithapje gegeten. Na een bekertje roosvice en een koekje werd het tijd voor een foto sessie, want deze bijzondere dag moet natuurlijk wel goed worden vastgelegd, en ik had het idee om bij een hele grote 1 die in onze straat staat foto's te gaan maken. Uitgeput waren de meisjes toen we thuis kwamen en ze zijn toen heerlijk gaan slapen. Daarna was het tijd voor een boterhammetje en zijn we gezellig boodschappen gaan doen, allemaal lekkere dingen hebben we gehaald. Na nog een beetje spelen en een flesje was het tijd voor een middagslaapje. Vanavond krijgen ze hun cadeautjes en een speciaal gebakje! Of ze echt snappen dat vandaag een bijzondere dag dat denk ik niet, maar ik weet wel zeker dat ze de slingers en balonnen erg leuk vinden.